Νεστόριο, Καστοριά
24670 31114
Κρατηση τωρα!
Αξιοθεατα Νεστοριο Καστορια
Home > Νεστοριο Blog > Αξιοθεατα Νεστοριο Καστορια
Αξιοθέατα στην ευρύτερη περιοχή του Νεστορίου Καστοριάς
Αξιοθεατα Νεστοριο Καστορια
Αξιοθεατα Νεστοριο Καστορια

Τα αξιοθεατα στο Νεστοριο Καστορια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή είναι πάρα πολλά. Ακριβώς μετά τον ξενώνα εκτείνονται οι εγκαταστάσεις του River Party. Πολύ κοντά βρίσκεται η «Σκήτη Αντωνίου» χτισμένη στο σπηλαίωμα, ενός κατακόρυφου βράχου, όπως τα Μετέωρα. Πέρα από αυτή υπάρχει ο «Αετόβραχος», ένας βραχώδης κυματισμός σε σχήμα ράμφους αετού. Σε πολύ καλή κατάσταση διατηρούνται η μεταβυζαντινή εκκλησία του Αγίου Ζαχαρία και η εκκλησία του Γιαννοχωρίου – μοναδική στα Βαλκάνια, με δύο γυναικωνίτες που την κάνουν να μοιάζει με λυρική σκηνή.

Πάνω από το Νεστόριο υψώνεται το «κάστρο» με την περίεργη μικρή σπηλιά που κάποτε φραζόταν από μια πύλη. Στα ρίζα του βρέθηκαν ερείπια Ρωμαϊκών επαύλεων. Μέσα στο Νεστόριο υπάρχει ο ναός των Ταξιαρχών με το εκπληκτικής τέχνης ξύλινο τέμπλο. Στο διπλανό χωριό της Αγίας Άννας, βρίσκεται το αρχαίο μοναστήρι των Ταξιαρχών (1225 μ.X.) με τον εντυπωσιακό του καταρράκτη και ο λόφος με τα κάστρα της αρχαίας Βάττυνας. Εκεί κοντά απλώνεται η μαγευτική κοιλάδα των «Στενών».

Στο Μονόπυλο διακρίνονται καθαρά τα γεωλογικά στρώματα που εκατομμύρια χρόνια πριν σήκωσαν το Γράμμο από τα βάθη της θάλασσας. Τις καθαρές μέρες του χρόνου, από την κορυφή Αλεβίτσας με τα Ρωμαϊκά Λιθοστρώματα μπορεί κανείς να δει το Σμόλικα και τον Όλυμπο.

Αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και να απολαύσετε την φύση και το περιβάλλον ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας, τότε δεν έχετε παρά να μείνετε στον ξενώνα Αλέξανδρος! Ο ξενώνας μας βρίσκεται στο γραφικό χωριό Νεστόριο (20χλμ περίπου από την Καστοριά) και έχει άμεση πρόσβαση στον ποταμό Αλιάκμονα και το river party που προσελκύει χιλιάδες κόσμο κάθε καλοκαίρι!

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα μας  μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link:

παραδοσεις νεστοριο καστορια Ξενώνας Αλέξανδρος   Κάντε Κράτηση 

Τα σχόλια είναι κλειστά.