Νεστόριο, Καστοριά
24670 31114
Κρατηση τωρα!
Περιηγησεις με Jeep
Home > Περιηγησεις με Jeep
ξενώνας Καστοριά, Περιήγηση με τζιπ στο Γράμμο.

Περιηγηση με Jeep στο Γραμμο

περιήγηση με jeep

Η πρώτη διαδρομή σημειώνεται με μπλε γραμμή στο χάρτη και διασχίζει το κέντρο του Ρ. Περνώντας από την παλιά και τη νέα Κοτύλη, αντικρίζουμε τον εντυπωσιακό και ιστορικό βράχο του Χάρου και φτάνουμε στα λιβάδια της Κοτύλης.

περιηγήσεις jeep

Ο παραδοσιακός ξενώνας Αλέξανδρος βρίσκεται στη νοτιοδυτική έξοδο του Νεστορίου, έχει θέα τον Αλιάκμονα ποταμό και είναι πολύ κοντά στο River Party που διοργανώνεται κάθε χρόνο και προσελκύει πλήθος κόσμου.

Ακολουθώντας το ρου του Σαραντάπορου περνάμε από τα χωριά Πευκόφυτο και Χρύση. Για τα jeep η διαδρομή καταλήγει στις Aρένες – σε υψόμετρο 1700μ. και στη λίμνη Μουτσαλιά, ένα από τα πιο από τα πιο όμορφα τοπία της περιοχής. Στη λίμνη κολυμπούν και τα τρία είδη Τριτώνων που ζουν στη χώρα μας.

Η δεύτερη διαδρομή σημειώνεται με κόκκινη γραμμή στο χάρτη και διασχίζει όλο το βόρειο σκέλος του ορεινού συμπλέγματος – από ανατολικά προς τα δυτικά, αντίθετα με το ρου του Αλιάκμονα. Για τα Jeep η διαδρομή καταλήγει λίγο πριν την Δρακολίμνη όπου από εκεί με  πεζοπορία μπορείτε να φτάσετε στη ψηλότερη κορυφή του Γράμμου, Τσούκα Πετσίτ, σε υψόμετρο 2520μ. και μοναδική θέα. Η επιστροφή γίνεται από νοτιότερες δασικές οδούς, μέσω του χωριού Πεύκος.περιήγηση με jeep

Ο Γράμμος είναι το τέταρτο υψηλότερο βουνό της Ελλάδας μετά τον Όλυμπο, τον Σμόλικα και τον Βόρα, με την υψηλότερη κορυφή του να φτάνει σε υψόμετρο 2.520 μέτρα.

Τα jeep σας παραλαμβάνουν από τον ξενώνα και σας επιστρέφουν σε αυτόν. Η περιήγηση διαρκεί 4-5 ώρες και για τις δύο διαδρομές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες 

Κι αν μετά από όλες αυτές τις περιηγήσεις πεινάσετε, το εστιατόριο μας σας περιμένει για να γευτείτε την μοναδική κουζίνα μας με παραδοσιακά πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και αγνά υλικά!


Στον ξενώνα μας υπάρχει ο πιστοποιημένος συνοδός βουνού Θωμάς Νταούτης που πραγματοποιεί όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες.