Νεστόριο, Καστοριά
24670 31114
Κρατηση τωρα!
συλλογη μανιταριων
Home > συλλογη μανιταριων
Συλλογή μανιταριών, Ξενώνας Αλέξανδρος - Νεστόριο Καστοριά

Συλλογη μανιταριων, Ξενωνας Αλεξανδρος – Νεστοριο Καστορια

Πλούσια είναι τα ελληνικά μας δάση από τα πολύμορφα και αξιοπερίεργα μανιτάρια! Τα μανιτάρια δεν ανήκουν ούτε στο φυτικό ούτε στο ζωικό βασίλειο, αλλά είναι μύκητες που αποτελούν μια πολυάριθμη ομάδα οργανισμών! Μάλιστα, μετά τα έντομα, έρχονται δεύτερα σε σειρά, ως πολυπληθή είδη του πλανήτη μας!

Ο παραδοσιακός ξενώνας Αλέξανδρος βρίσκεται στη νοτιοδυτική έξοδο του Νεστορίου, έχει θέα τον Αλιάκμονα ποταμό και είναι πολύ κοντά στο River Party που διοργανώνεται κάθε χρόνο και προσελκύει πλήθος κόσμου.

συλλογή μανιταριών

Τα μανιτάρια προσφέρουν λίγες θερμίδες, μηδέν λιπαρά και μπόλικο νερό. Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, χαλκό, ψευδάργυρο, φυλλικό οξύ, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και άλλα. Μάλιστα, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες σημειώνουν πως έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες (ειδικότερα για τον καρκίνο του μαστού) και ευνοούν την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Με μια βόλτα στο δάσος, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε μανιτάρια που ανήκουν στην κατηγορία των βρώσιμων. Σε αυτή την περίπτωση, τα άγρια μανιτάρια θεωρούνται θησαυρός, καθώς πέραν του αρώματος και της γεύσης τους, είναι απαλλαγμένα από ορμόνες και φυτοφάρμακα.
συλλογή μανιταριών

 

Για τους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού το Νεστόριο είναι ο καταλληλότερος προορισμός για να επιδοθεί κάποιος απερίσπαστα σε διάφορες δραστηριότητες όπως για παράδειγμα το ράφτινγκ, το καγιάκ, η ορειβασία, οι αναρριχήσεις, η ορεινή ποδηλασία, η ιππασία, η πεζοπορία και οι οικολογικές διαδρομές με jeep!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες 

Κι αν μετά από την συλλογή μανιταριών πεινάσετε, το εστιατόριο μας σας περιμένει για να γευτείτε παραδοσιακές γεύσεις με μανιτάρια & την μοναδική κουζίνα μας με πιάτα φτιαγμένα με μεράκι και αγνά υλικά!


 

Στον ξενώνα μας υπάρχει ο πιστοποιημένος συνοδός βουνού Θωμάς Νταούτης που πραγματοποιεί όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες.