Νεστόριο, Καστοριά
24670 31114
Κρατηση τωρα!
Παραδοσεις Νεστοριο Καστορια
Μύθοι, θρύλοι και παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής Νεστόριο Καστοριά
παραδοσεις Νεστοριο Καστορια
Παραδοσεις Νεστοριο Καστορια

Πολλές και ενδιαφέροντες είναι οι ιστορίες, οι θρύλοι και οι παραδόσεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή (παραδοσεις Νεστοριο Καστορια).

Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλες τις παραδοσεις Νεστοριο Καστορια και σας τις παρουσιάζουμε συνοπτικά στο παρακάτω άρθρο.

Στην είσοδο του Νεστορίου βρίσκεται ο βράχος του Πήγασου. Ο βράχος βάφτηκε κόκκινος από το αίμα του φτερωτού αλόγου, όταν τυφλωμένo από τον Δία, χτύπησε εκεί.

Λίγοι γνωρίζουν που ακριβώς βρίσκονται οι πήγες με το θνητό και το αθάνατο νερό όπου ο Μέγας Αλέξανδρος μπερδεύτηκε και ήπιε από τη λάθος πηγή.

Ελάχιστοι μπορούν να εντοπίσουν το χάσμα της Αλιάρτης που μέσα του φυλάσσεται το χρυσό στέμμα των Μυκηνών.

Το μεγάλο πέτρινο τρίγωνο σηματοδοτεί την αφετηρία για το δρόμο που οδηγεί στο θησαυρό του Αμπεντίν.

Η τρύπα στο βράχο του Βέρτενικ φέρεται να δημιουργήθηκε για να ξεφύγει η κόρη που κυνηγούσε ο Αλή Πασάς.

Στη Γράμμουστα πολύ αίμα χύθηκε για χάρη της τσελιγκοπούλας Σιάνας του Χατζηγεωργίου που είχε ζητήσει για το χαρέμι του ο τύραννος των Ιωαννίνων.

Στο Τσιουκαπετσίτ (κορυφή 2520μ. του Γράμμου) ακόμα ακούγονται διαφωνίες για τον Πετσίτ και την περίεργη «φιδο»-εξαφάνισή του μετά από ένα στοίχημα.

Μερικοί ακόμη αποφεύγουν να περάσουν από τη στοιχειωμένη Λιβαδειά για να μην ακούσουν τους θρήνους των αδικοχαμένων θυμάτων του Κορδίτσα, που κάηκαν ζωντανοί μέσα σε μια αχυρώνα, του 1912. Υπάρχουν ωστόσο ακόμη κάποιοι γέροντες που θυμούνται να ανάψουν ένα κεράκι στο μικρό εικονοστάσι που απομένει στο Μονόπυλο. Εκεί που κάποτε βρισκόταν η μεγάλη εκκλησία της οσίας Ματρώνας με το λείψανο του Αγίου Αλεξίου. Τα πολλά του θαύματα έκαναν μέχρι και Μωαμεθανούς να αλλαξοπιστήσουν.

Αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα την ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς και να απολαύσετε την φύση και το περιβάλλον ξεφεύγοντας από την ρουτίνα της καθημερινότητας, τότε δεν έχετε παρά να μείνετε στον ξενώνα Αλέξανδρος! Ο ξενώνας μας βρίσκεται στο γραφικό χωριό Νεστόριο (20χλμ περίπου από την Καστοριά) και έχει άμεση πρόσβαση στον ποταμό Αλιάκμονα και το river party που προσελκύει χιλιάδες κόσμο κάθε καλοκαίρι!

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα μας  μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω link:

παραδοσεις νεστοριο καστορια Ξενώνας Αλέξανδρος   Κάντε Κράτηση 

Τα σχόλια είναι κλειστά.